Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Snelle quiche met wintergroenten en hazelnoten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • palmkolen (cavolo nero) 1 bussels
  • spitskolen 0.5
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bladerdeeg 1 vellen
  • feta (blok) 150 g
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • zwart sesamzaad 2 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • chilivlokken (molen) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de spitskool fijn.
  2. Verwijder de nerven uit de palmkool en snij de stengels heel fijn en de bladeren grof.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de feta.
Bereiding (10 min. + 20 min. + 20 à 25 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de ui, het knoflook en de rozemarijn enkele minuten glazig. Voeg de palmkool en de spitskool toe en stoof 10 à 15 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met de chilivlokken, zwarte peper en zout.
  3. Leg intussen het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bedek met de gestoofde kolen, maar laat ± 4 cm van de rand vrij. Plooi de rand naar binnen.
  5. Verdeel er de verkruimelde feta met hazelnoten over.
  6. Bestrijk de rand met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes.
  7. Zet ± 20 à 25 min. in de hete oven tot de randen mooi bruin zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vetten 27.1 g
Verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 26.8 g
Suikers 3.6 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 12.8 g
Zout 2.2 g
Tip

Serveer met een groene gemengde salade.