
Snelle quiche met wintergroenten en hazelnoten
Ingrediënten
- palmkolen (cavolo nero) 1 bussels
- spitskolen 0.5
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- uien 1
- knoflook 2 teentjes
- bladerdeeg 1 vellen
- feta (blok) 150 g
- geroosterde hazelnoten 2 eetl.
- zwart sesamzaad 2 koffiel.
- olijfolie 3 eetl.
- chilivlokken (molen) 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de spitskool fijn.
- Verwijder de nerven uit de palmkool en snij de stengels heel fijn en de bladeren grof.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.
- Verkruimel de feta.
- Hak de hazelnoten fijn en meng onder de feta.
Bereiding (10 min. + 20 min. + 20 à 25 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de ui, het knoflook en de rozemarijn enkele minuten glazig. Voeg de palmkool en de spitskool toe en stoof 10 à 15 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met de chilivlokken, zwarte peper en zout.
- Leg intussen het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
- Bedek met de gestoofde kolen, maar laat ± 4 cm van de rand vrij. Plooi de rand naar binnen.
- Verdeel er de verkruimelde feta met hazelnoten over.
- Bestrijk de rand met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Zet ± 20 à 25 min. in de hete oven tot de randen mooi bruin zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
411 kcal
Vetten
27.1 g
Verzadigde vetzuren
12.4 g
Koolhydraten
26.8 g
Suikers
3.6 g
Vezels
4.3 g
Eiwitten
12.8 g
Zout
2.2 g
Tip
Serveer met een groene gemengde salade.