Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met kaaskoekjes en plattekaasdressing

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eikenbladsla 1
  • kroppen radicchio 1
  • komkommers 1
  • rode bieten 1
  • limoenen 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • bieslook 0.5 plantjes
  • tomme des Pyrénées (halfharde kaas) 200 g
  • verse kaas (plattekaas) 3 eetl.
  • melk 2 eetl.
  • eieren 2
  • ahornsiroop 1 koffiel.
  • bloem 50 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  2. Schil de rode biet en rasp grof. Meng er het limoensap onder.
  3. Snij de sla en de radicchio grof.
  4. Snipper de lente-uitjes, de peterselie en het bieslook fijn.
  5. Klop de eieren los met een vork en meng onder de melk.
  6. Rasp de tomme.
  7. Snij de komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
  8. Snij dan in halvemaantjes van ± 1/2 cm.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Meng de lente-uitjes onder de geraspte kaas, het eiermengsel, de bloem en de peterselie. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Kneed er 12 koekjes van, dek af en leg 10 min. in de koelkast.
  2. Meng intussen de plattekaas onder het bieslook, de ahornsiroop en de limoenzeste en kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kaaskoekjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
Afwerking

Verdeel de gemengde sla, de komkommer en de rode biet over 4 borden. Leg er enkele kaaskoekjes op en lepel er wat plattekaasdressing over. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vetten 13.3 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 28.7 g
Suikers 14.5 g
Vezels 6.9 g
Eiwitten 45.8 g
Zout 1.3 g