Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met geroosterde tomaten, groene linzen en chipolata

Lunch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chipolata's 4
  • tomaten 5
  • rucola 100 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • droge groene linzen 200 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de tomaten in 4 partjes en leg ze met de velkant naar onderen in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
  3. Hak de platte peterselie grof.
Bereiding (45 min.)
  1. Rooster de tomaten 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin kleuren.
  2. Doe de linzen in een kookpot, overgiet met de groentebouillon en voeg het blaadje laurier toe. Laat 20 min. onafgedekt garen tot alle vocht is opgenomen en de linzen gaar zijn.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s goudbruin en gaar op een zacht vuur. Snij in schuine stukken van 2 cm.
  4. Doe de geroosterde tomaten samen met het sap bij de linzen en voeg de balsamicoazijn toe.
Afwerking

Meng de stukken chipolata onder de linzen-tomatenmengeling, voeg de rucola toe en werk af met de grofgehakte platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vetten 18.3 g
Koolhydraten 29.8 g
Eiwitten 31 g
Tip

Lekker als (koude) lunch of als bijgerecht bij barbecue. U kan de chipolata’s dan bakken op de barbecue.