
Slaatje met geroosterde tomaten, groene linzen en chipolata
Ingrediënten
- chipolata's 4
- tomaten 5
- rucola 100 g
- platte peterselie 1 plantjes
- droge groene linzen 200 g
- groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
- olijfolie 3 eetl.
- balsamicoazijn 2 eetl.
- laurier 1 blaadjes
- zwarte peper
- zeezout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de tomaten in 4 partjes en leg ze met de velkant naar onderen in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
- Hak de platte peterselie grof.
Bereiding (45 min.)
- Rooster de tomaten 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin kleuren.
- Doe de linzen in een kookpot, overgiet met de groentebouillon en voeg het blaadje laurier toe. Laat 20 min. onafgedekt garen tot alle vocht is opgenomen en de linzen gaar zijn.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s goudbruin en gaar op een zacht vuur. Snij in schuine stukken van 2 cm.
- Doe de geroosterde tomaten samen met het sap bij de linzen en voeg de balsamicoazijn toe.
Afwerking
Meng de stukken chipolata onder de linzen-tomatenmengeling, voeg de rucola toe en werk af met de grofgehakte platte peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
408 kcal
Vetten
18.3 g
Koolhydraten
29.8 g
Eiwitten
31 g
Tip
Lekker als (koude) lunch of als bijgerecht bij barbecue. U kan de chipolata’s dan bakken op de barbecue.