Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met feta, gerookte zalm en zoete paprika

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 200 g
  • kropsla 1
  • zoete puntpaprika’s 2
  • munt (vers) 5 takjes
  • fetablokjes op olie 150 g
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • Turkse broden (met sesam en nigellazaadjes) 1
  • Italiaanse kruidenmix (Festa Italiana) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Scheur de gerookte zalm en kropsla in repen.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  3. Laat de fetablokjes uitlekken en bestrooi dan met de Italiaanse kruiden. Meng goed.
  4. Maak een dressing: voeg een scheutje water toe aan de yoghurt, kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
  5. Rits de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
Bereiding (20 min. + 10 min.)
  1. Leg op elk bord wat sla.
  2. Verdeel er de paprika, de fetablokjes en de reepjes gerookte zalm over.
  3. Lepel er wat van de dressing over , werk af met de munt en serveer met stukjes Turks brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vetten 18.4 g
Verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 59.6 g
Suikers 3.2 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 29.8 g
Zout 4.9 g