Slaatje met aperokroketjes, rode biet en tahinsaus

Slaatje met aperokroketjes, rode biet en tahinsaus

20 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Hak de rucola en peterselieblaadjes grof en snij de rode bietjes in staafjes van ± 0,5 cm.

  3. Vermeng de Greek style yoghurt met de tahin en het citroensap. Meng goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aperokroketjes enkele minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.

  5. Verdeel de rucola over de borden. Leg er enkele staafjes rode biet bij.

  6. Leg telkens 3 aperokroketjes op het bord en voeg wat kimchi toe. Bedruppel met de tahin-yoghurtdressing. Werk af met wat peterselie.

  7. Graag als lunch?
  8. Als je dit slaatje als lunch voorziet, serveer er dan enkele sneetjes volkorenbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330.0 kcal
Energie 1381.0 kj
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 29.0 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 9.5 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Groente, fruit, noten en oliën 55.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294