Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Sinaasslaatje van Labneh

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sinaasappelen 2
  • munt (vers) 5 takjes
  • gedroogde vijgen 4
  • yoghurt van schapenmelk 250 g
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de yoghurt met het snuifje zout.
  2. Maak de labneh: doe de yoghurt in een properek eukenhanddoek en hang boven een kom. Laat een nacht uitlekken.
Bereiding (2 min. + 1 nacht uitlekken + 15 min.)
  1. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
  2. Snij de partjes in heel dunne plakjes en leg ze op een grote schaal.
  3. Hak de blaadjes van 3 takjes munt fijn en meng onder de uitgelekte yoghurt.
  4. Snij de gedroogde vijgen in dunne reepjes.
  5. Pluk de blaadjes van de 2 takjes munt.
  6. Verdeel de labneh over de sinaasappelen.
  7. Bestrooi lichtjes met kaneel, verdeel er de vijgenreepjes over en bedruppel met de honing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vetten 3 g
Verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 40.1 g
Suikers 36.8 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.1 g