Pompelmoes

Voor pompelmoes geldt: hoe donkerder het vruchtvlees, hoe zoeter. De witte pompelmoes is dus het zuurst en het meest bitter. Deze citrusvrucht is rijk aan vezels en aan vitamine C.

Pompelmoes bewaren

Je kan pompelmoezen nog minstens een week bewaren in de groentelade van je koelkast. 

Pompelmoes in de keuken

  • Pompelmoes past goed bij mango, banaan en sinaasappel in een sapje, smoothie of fruitsalade.
  • Het sap is lekker in sauzen of cocktails.
  • Eet de partjes zo op als ontbijt of verwerk ze in een slaatje of dessert. Tip: is je pompelmoes nog wat bitter? Bestrooi met bruine suiker en laat een halfuurtje trekken.
  • Snij de pompelmoes middendoor en lepel er het vruchtvlees uit en vul de schil met garnaal- of krabcocktail. Heel mooi voor op een buffet!
  • De partjes passen ook in een salade met schaal- en schelpdieren zoals krab of scampi's.
  • Past goed bij groene kruiden zoals dille, munt en basilicum.

Gerelateerde seizoensgroenten en -fruit

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294