
Mocktail met pompelmoes en kruidige honingsiroop
Ingrediënten
- roze pompelmoezen 1
- verse tijm 1 takjes
- salie 2 blaadjes
- boter 1 koffiel.
- vloeibare bloemenhoning 1.5 eetl.
- lichte rietsuiker 1 koffiel.
- spuitwater 2.5 dl
- kaneel 1 snuifjes
- ijsblokjes
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
- Rits de blaadjes van het takje tijm.
- Laat de honing samen met 1 koffiel. water en de tijmblaadjes smelten in een steelpan op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe en laat afkoelen.
- Snij een mooie krul van de schil van de pompelmoes met een dunschiller. Pers de pompelmoes.
- Smelt de boter in een pan. Bak de salieblaadjes 2 min. en bestrooi met de rietsuiker. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg 1 eetl. (of meer naar smaak) van de kruidige honing toe. Overgiet met het pompelmoessap en vul aan met het spuitwater.
Afwerking
Werk het glas af met de krul van de pompelmoes en de krokante salieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip
Voor een alcoholische variant kan je 3 cl gin toevoegen (gebruik dan minder spuitwater).