Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Seitanstoofpotje met geroosterde rode biet en veldsla

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitan (Shoyu, blok) 550 g
  • kroketten (diepvries) 12
  • veldsla 300 g
  • rode bieten 4
  • wortelen 2
  • tijm (vers) 8 takjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • sjalotten 3
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • mosterd 1 eetl.
  • dadelstroop 1 eetl.
  • bruin bier naar keuze 25 cl
  • groentebouillon (1/2 blokjes of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen in stukken van 2 cm.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.
  4. Schil de rode bieten en snij in dikke parten. Wikkel ze samen met de helft van de tijmblaadjes, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout in bakpapier.
  5. Meng de appelazijn met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Dep de seitan goed droog en snij in grove stukken.
Bereiding (1 u. 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de seitan aan alle kanten lichtbruin. Haal uit de stoofpot.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde stoofpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten, de stukken wortel, de rozemarijn en de rest van de tijm enkele min.
  3. Voeg de seitan opnieuw toe, samen met de mosterd, de dadelstroop en de tomatenstukjes. Overgiet met het bier en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt sudderen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  5. Zet de rode bieten 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Bak de kroketten in de friteuse, op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
  7. Meng ondertussen de dressing onder de veldsla.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vetten 25.7 g
Koolhydraten 57.6 g
Eiwitten 42.7 g