
Salade met spinazie, yakon en kruidige tempé
Ingrediënten
- tempé 200 g
- yakonwortels 2
- jonge spinazie 300 g
- lente-uitjes 4
- oregano (vers) 4 takjes
- zongedroogde tomaten in olie (+ 2 eetl. olie uit de verpakking) 100 g
- pijnboompitten 3 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- sumakpoeder 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verkruimel de tempé grof.
- Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper fijn.
- Schil de yakonwortels en snij in schijfjes van enkele millimeters dik.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de verkruimelde tempé 3 min. krokant samen met de oregano, het sumakpoeder en een snuifje zwarte peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de spinazie onder de yakonwortels. Voeg de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten, de lente-uitjes en de olie van de tomaten toe. Meng goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de gebakken tempé.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
284 kcal
Vetten
18.9 g
Verzadigde vetzuren
2.3 g
Koolhydraten
12.6 g
Suikers
6.1 g
Vezels
8.6 g
Eiwitten
11.5 g
Zout
1 g
Tip
Serveer met een stukje brood.