Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Salade met spinazie, yakon en kruidige tempé

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 200 g
  • yakonwortels 2
  • jonge spinazie 300 g
  • lente-uitjes 4
  • oregano (vers) 4 takjes
  • zongedroogde tomaten in olie (+ 2 eetl. olie uit de verpakking) 100 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • sumakpoeder 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verkruimel de tempé grof.
  2. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper fijn.
  6. Schil de yakonwortels en snij in schijfjes van enkele millimeters dik.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de verkruimelde tempé 3 min. krokant samen met de oregano, het sumakpoeder en een snuifje zwarte peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de spinazie onder de yakonwortels. Voeg de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten, de lente-uitjes en de olie van de tomaten toe. Meng goed en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de gebakken tempé.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vetten 18.9 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 12.6 g
Suikers 6.1 g
Vezels 8.6 g
Eiwitten 11.5 g
Zout 1 g
Tip

Serveer met een stukje brood.