Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rösti’'s met avocado en rode biet

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode bieten 1
  • komkommers 0.5
  • avocado's 0.5
  • bieslook 1 plantjes
  • dille 1 plantjes
  • vastkokende aardappelen 250 g
  • sjalotten 0.5
  • zure room 100 g
  • eieren 1
  • mierikswortelcrème (bokaal) 1 eetl.
  • tarwebloem 4 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • nootmuskaat 0.5 koffiel.
  • zout 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de rode biet. Doe in een kookpot en overgiet met water tot ze net onderstaat. Kook 20 min. tot de rode biet net gaar is. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in fijne plakjes.
  2. Schil ondertussen de aardappelen. Rasp ze grof en dep droog met keukenpapier.
  3. Klop het ei los. Meng de bloem, de helft van het losgeklopte ei, de nootmuskaat en het zout onder de geraspte aardappelen.
  4. Snij de ongeschilde komkommer en de halve sjalot in fijne blokjes.
  5. Hak het bieslook fijn.
  6. Plet het vruchtvlees van de halve avocado en meng er de komkommerblokjes en de sjalot onder.
  7. Meng de zure room met de mierikswortelcrème en het bieslook.
Bereiding (50 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan. Schep 4 gelijke porties van het aardappelmengsel in de pan en druk plat. Bak aan beide kanten 10 min. goudbruin op een matig vuur. Herhaal tot het mengsel op is.
  2. Beleg de rösti’s met het avocadomengsel, enkele plakjes rode biet en wat mierikswortelroom. Werk af met een takje dille.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vetten 17.7 g
Koolhydraten 23.1 g
Eiwitten 5.5 g