Romige polenta met veggie burger en rucola

Romige polenta met veggie burger en rucola

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Voorbereiding:

  2. Rasp de parmezaan.

  3. Hak de rucola grof en de peterselieblaadjes fijn.

  4. Snij de champignons in dunne schijfjes.

  5. Snij de veggie burgers in stukjes.

  6. Bereiding:

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de champignons. Haal uit de pan, voeg 1 eetl. olijfolie toe en bak de rest van de champignons. Haal uit de pan. Meng er de peterselie onder en hou warm.

  8. Breng 1 L water samen met 2 blokjes groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta toe en laat ± 5 min. al roerend sudderen, tot de polenta al het water heeft opgeslorpt.

  9. Haal van het vuur en voeg de parmezaan en de boter toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes burger aan alle kanten mooi bruin.

  11. Doe de polenta in een schaal en verdeel er de champignons, de rucola en de stukjes burger over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508.0 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 68.6 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 25.3 g
Zout 4.8 g
Tip

Lekker met een groene gemengde salade.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294