Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Roggebroodtoastje met geitenkaas, bietjes en uienconfituur

Aperitiefhapje meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zuurdesembrood met rogge 8 sneetjes
  • verse schapenkaas 75 g
  • rode bieten 1
  • bruinerijstazijn (Genmai Su) 3 eetl.
  • rode uien (kleine) 0.5
  • rietsuiker 1 eetl.
  • rodewijnazijn 1.5 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min. + 1 u. marineren)
  1. Snij de ui in fijne ringen en de biet in flinterdunne plakjes.
  2. Verhit een steelpannetje. Zet de rode uiringen, rietsuiker en de rodewijnazijn op een zacht vuurtje. Roer regelmatig tot zacht en ingedikt. Voeg indien nodig een beetje water toe en laat weer verdampen. Laat afkoelen.
  3. Marineer ruim op voorhand de plakjes rode biet in Genmai Su-azijn (minstens 1 uur).
  4. Toast de sneetjes brood, besmeer ruim met het kaasje en werk af met de plakjes biet en uienconfituur.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vetten 3 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 14.2 g
Suikers 4.4 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 3.6 g
Zout 0.5 g