Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Risotto met geroosterde rammenas en gebakken zalm

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • rammenassen 2
  • groene selders 1 stengels
  • citroenen 1
  • dille 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • parmezaan (blok) 100 g
  • boter 1 eetl.
  • risottorijst 250 g
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • olijfolie 5 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten fijn en hak de dille grof.
  2. Snij de selder in heel kleine stukken.
  3. Schil de rammenassen en snij 1,5 rammenas in blokjes van 1 cm. Rasp de rest.
  4. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
  5. Meng de geraspte rammenas met het citroensap, de citroenzeste, de dille en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Doe de blokjes rammenas in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar.
  7. Rasp de parmezaan.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (55 min.)
  1. Zet de rammenasblokjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de sjalotten en de selder 5 min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Giet de wijn bij de rijst en laat verdampen.
  3. Giet 1 pollepel bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Haal van het vuur en meng er de geroosterde rammenas en de parmezaan onder. Laat even rusten.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en bak 3 min. aan elke kant.
Afwerking

Verdeel de risotto over de borden, leg er 1 zalmfilet op en werk af met de geraspte rammenas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 870 kcal
Vetten 49.8 g
Koolhydraten 55.3 g
Eiwitten 44.7 g