Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ravioli met tofoe, butternut en hartige granola

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 200 g
  • butternutpompoenen 450 g
  • salie (vers) 4 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • haverdrink (of water) 7 dl
  • plantaardige margarine 2 eetl.
  • cashewnoten 150 g
  • droge rode linzen 100 g
  • bloem (+ 2 koffiel.) 400 g
  • edelgistvlokken 4 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • Voor de hartige granola:
  • zonnebloempitten 70 g
  • pompoenpitten 70 g
  • 5-granenvlokken 100 g
  • edelgistvlokken 3 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Warm 2 dl haverdrink op in een steelpannetje op een zacht vuur.
  2. Meng 400 g bloem met een snuifje zout en voeg beetje bij beetje de warme haverdrink toe. Voeg 2 eetl. olijfolie toe. Kneed het deeg ± 10 min. op een werkblad bestrooid met 1 koffiel. bloem, tot je een elastisch deeg hebt. Laat 30 min. afgedekt rusten in de koelkast.
  3. Week intussen de cashewnoten 30 min. in koud water.
  4. Snij de pompoen in blokjes. - Dep de tofoe goed droog en snij in blokjes.
  5. Snipper de salie heel fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
  6. Verwarm de oven voor op 130 °C.
Bereiding (10 min. + 30 min. in de koelkast + 40 min.)
  1. Meng alle ingrediënten voor de granola en 1 eetl. salie onder elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer om de 10 min. om.
  2. Kook de linzen 10 min. gaar in water.
  3. Kook intussen de pompoenblokjes 6 à 8 min. gaar in 5 dl haverdrink. Giet af en mix fijn.
  4. Voeg de tofoe, de cashewnoten, de linzen en de edelgistvlokken toe aan de pompoenpuree. Kruid met 1 eetl. salie, nootmuskaat, zwarte peper en zout. Mix tot een smeuïge pasta en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  5. Rol intussen het deeg uit met een pastamachine of deegrol tot twee identieke dunne vellen (enkele millimeters dik).
  6. Leg telkens 1 koffiel. vulling op enkele centimeters van elkaar op het eerste vel deeg. Leg er het tweede vel bovenop en duw de randen goed dicht. Bestrooi met 1 koffiel. bloem en snij in stukken.
  7. Kook de ravioli ± 1 min. in lichtgezouten water. Als ze boven drijven, zijn ze klaar. Giet af.
  8. Smelt de margarine in een steelpannetje en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Pers het teentje knoflook en voeg samen met 2 eetl. salie toe. Kruid met zwarte peper.
Afwerking

Verdeel de ravioli over de borden en bestrooi met de granola. Lepel er wat salieboter over en werk nog af met de blaadjes salie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1370 kcal
Vetten 71.2 g
Verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 129.5 g
Suikers 14.8 g
Vezels 11.1 g
Eiwitten 47.2 g
Zout 0.7 g
Tip

Geen tijd om verse pasta te maken? Maak dan open ravioli met verse lasagnevellen.