Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rauwe zomergroentjes met ansjovis-aiolidip

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • groenten (radijzen, komkommer, jonge wortel, kerstomaten, lente-uitjes, bloemkool) 500 g
  • bieslook 0.5 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • eidooiers 1
  • ansjovisfilets in olijfolie (blik) 2
  • mosterd 1 koffiel.
  • slaolie 2 dl
  • witte balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Snij de rauwe groenten in stukjes en hak het bieslook fijn.
  2. Meng de eidooier met de mosterd en een scheutje witte balsamicoazijn. Voeg er in een constant straaltje de slaolie aan toe en klop constant tot je een dikke mayonaiseconsistentie krijgt. Pers hierboven het teentje knoflook uit.
  3. Hak de ansjovisfilets fijn en meng onder de saus. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout en serveer als dip bij de groentjes. Werk af met het bieslook.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vetten 52.2 g
Verzadigde vetzuren 6.3 g
Koolhydraten 4.8 g
Suikers 4 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 0.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294