Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoasalade met gestoofde boerenkool en mango

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • stronken boerenkool 4
  • mango's (rijp) 2
  • citroenen 0.5
  • quinoa 200 g
  • pompoenpitten 3 eetl.
  • tahin (sesampasta) 2 eetl.
  • kokosmelk (blik) 2 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa goed onder koud water.
  2. Snij de dikke nerven uit de boerenkool. Snipper de steeltjes fijn en de bladeren grof.
  3. Snij de mango’s in dunne partjes.
  4. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Pers de halve citroen (u hebt 1_eetl. sap nodig).
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking) in de groentebouillon. Roer los met een vork.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde steeltjes boerenkool 5 min. Voeg de grofgesnipperde bladeren toe en stoof opnieuw 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Meng de tahin met 3 eetl. olijfolie, het citroensap en de kokosmelk. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Meng de gestoofde boerenkool onder de quinoa samen met de rest van de olijfolie. Verdeel er de mangopartjes over en werk af met de geroosterde pompoenpitten. Besprenkel met de tahindressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vetten 32.1 g
Koolhydraten 51.4 g
Eiwitten 14.7 g