Quinoa-seitanschotel met wittekool en zoete-aardappelpuree

Quinoa-seitanschotel met wittekool en zoete-aardappelpuree

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding:
  2. Spoel de quinoa grondig in een fijne zeef onder koud water.

  3. Snipper de prei fijn. Verwijder de harde kern uit de wittekool en snij de rest in dunne reepjes. Pers de citroen.

  4. Verhit 1 el olijfolie (voor 4 personen) in een kookpot en roerbak het seitangehakt kort. Voeg de quinoa, de tomatenpuree en de tijm toe en roerbak even.

  5. Voeg de fijngesnipperde prei en de groentebouillon toe. Kruid met zwarte peper en zout. Breng aan de kook en laat onafgedekt 15 à 18 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verhit intussen 1 el olijfolie (voor 4 personen) in een kookpot en voeg de reepjes witte kool en een scheutje water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de wittekool gaar is. Voeg het alternatief voor room en het citroensap toe en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Scheur de blaadjes basilicum en hak de blaadjes en de steeltjes peterselie fijn. Snipper het teentje knoflook fijn.

  8. Kook de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  9. Meng het paneermeel met de verse kruiden, het knoflook en de rest van de olijfolie.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verdeel het quinoa-seitanmengsel over een ovenschaal en schep er de romige wittekool over. Verdeel er de zoete-aardappelpuree over, strijk glad en bestrooi met het kruidenpaneermeel.

  12. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678.0 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 70.8 g
Eiwit 38.0 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294