Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa met oesterzwammen en schorsenerenrösti’'s

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • schorseneren 600 g
  • oesterzwammen 250 g
  • citroenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • halfgedroogde tomaten 110 g
  • eieren 2
  • quinoa 250 g
  • bloem 2 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • kokosolie 3 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keuken- handschoenen) en rasp grof. Besprenkel met 1 koffiel. citroensap.
  3. Scheur de oesterzwammen in stukken.
  4. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.
  5. Snij de halfgedroogde tomaten in dunne reepjes.
  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en laat uitlekken.
  7. Klop de eieren los met een vork.
Bereiding (50 min.)
  1. Doe de quinoa in een kookpot en giet er de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. kokosolie in een pan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur tot ze net gaar zijn. Voeg de tomatenreepjes en de grofgehakte peterselie toe en haal van het vuur.
  3. Meng de schorseneren met de eieren en de bloem. Kruid met de tijm, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
  4. Verhit 1 eetl. kokosolie in een pan. Maak kleine pannenkoekjes van telkens 2 eetl. van het schorsenerenmengsel. Duw ze plat met een lepel en bak ± 3 min. goudbruin aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het mengsel op is en voeg indien nodig nog 1 eetl. kokosolie toe.
  5. Meng de oesterzwammen samen met 1 eetl. citroensap en de citroenzeste onder de quinoa. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de schorsenerenrösti’s over de borden en serveer met de quinoa met oesterzwammen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vetten 26.9 g
Verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 68.3 g
Suikers 24.8 g
Vezels 9.2 g
Eiwitten 16.1 g
Zout 1 g