
Quinoa-haverkoekjes met walnoten en rozijnen
Ingrediënten
- eieren 2
- walnootpitten 100 g
- rozijnen 4 eetl.
- quinoavlokken 100 g
- havermout 100 g
- ahornsiroop 4 eetl.
- kokosolie (op kamertemperatuur) 2 eetl.
- kaneel 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Spreid de walnoten uit op een bakplaat en rooster 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven.
- Klop ondertussen de eieren los met een vork.
- Haal de walnootpitten uit de oven, laat even afkoelen en hak grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (40 min.)
- Meng de quinoavlokken met de havermout, de rozijnen, de grofgehakte walnootpitten, de kokosolie, de losgeklopte eieren en de ahornsiroop. Kruid met de kaneel.
- Vorm met uw handen 25 kleine balletjes uit het deeg. Leg op een bakplaat met bakpapier. Duw de balletjes een beetje platter. Zet 10 à 12 min. in de hete oven.
Afwerking
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
79 kcal
Vetten
4.5 g
Koolhydraten
7.4 g
Eiwitten
2.2 g