Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quinoa-haverkoekjes met walnoten en rozijnen

Tussendoortje Minder dan 45 min. 25 koekjes

Ingrediënten

  • eieren 2
  • walnootpitten 100 g
  • rozijnen 4 eetl.
  • quinoavlokken 100 g
  • havermout 100 g
  • ahornsiroop 4 eetl.
  • kokosolie (op kamertemperatuur) 2 eetl.
  • kaneel 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spreid de walnoten uit op een bakplaat en rooster 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Klop ondertussen de eieren los met een vork.
  4. Haal de walnootpitten uit de oven, laat even afkoelen en hak grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (40 min.)
  1. Meng de quinoavlokken met de havermout, de rozijnen, de grofgehakte walnootpitten, de kokosolie, de losgeklopte eieren en de ahornsiroop. Kruid met de kaneel.
  2. Vorm met uw handen 25 kleine balletjes uit het deeg. Leg op een bakplaat met bakpapier. Duw de balletjes een beetje platter. Zet 10 à 12 min. in de hete oven.
Afwerking

Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 79 kcal
Vetten 4.5 g
Koolhydraten 7.4 g
Eiwitten 2.2 g