Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met warmoes, selder en ricotta

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • warmoes 600 g
  • groene selders 4 stengels
  • platte peterselie 1 plantjes
  • salie (vers) 1 takjes
  • ricotta 150 g
  • bladerdeeg 1 rollen
  • geroosterde en ongezouten hazelnoten 2 eetl.
  • paneermeel 3 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de stelen en de bladeren van de warmoes grof.
  2. Snij de groene selder in kleine blokjes.
  3. Snipper de blaadjes peterselie en de salie fijn.
  4. Meng de verse kruiden samen met 3 eetl. olijfolie onder het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de warmoes en de selder 10 min. afgedekt gaar. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de hazelnoten toe.
  3. Leg het vel bladerdeeg in een springvorm en bedek de bodem met de warmoesmengeling.
  4. Verdeel er de ricotta over met een koffielepel en bestrooi met het gekruide paneermeel.
  5. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en zet de quiche ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de quiche uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij in punten en serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vetten 33.2 g
Koolhydraten 34.7 g
Eiwitten 14.4 g