
Quiche met warmoes en komijnkaas
Ingrediënten
- warmoes 500 g
- tomaten (kleine) 4
- sjalotten 1
- ricotta 250 g
- komijnkaas 100 g
- plantaardig alternatief voor room op basis van haver 250 ml
- eieren 4
- bladerdeeg 1 rollen
- pijnboompitten (of gehakte walnoten) 50 g
- olijfolie 3 eetl.
- wittewijnazijn 1 eetl.
- komijnzaadjes 1 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kaas in dunne reepjes.
- Snij de tomaten in schijfjes.
- Snipper de sjalot fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (1 u. 5 min.)
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 22 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
- Bedek met een tweede vel bakpapier. Vul met bakbonen en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Breng intussen lichtgezouten water aan de kook en kook de warmoesbladeren 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit.
- Klop de eieren los met de ricotta en het plantaardig alternatief voor room. Voeg de komijnzaadjes toe en kruid met peper en zout. Meng er de warmoes en de geraspte komijnkaas onder.
- Haal de bakbonen en het bakpapier uit de taartvorm en vul met het eiermengsel. Bestrooi met de pijnboompitten. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen de schijfjes tomaat met de olijfolie, de wittewijnazijn en de fijngesnipperde sjalot. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
742 kcal
Vetten
53.6 g
Verzadigde vetzuren
18.7 g
Koolhydraten
34.2 g
Suikers
9.2 g
Vezels
6 g
Eiwitten
28 g
Zout
2.2 g