Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met roomkaas en geroosterde zomergroenten

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aubergines 1
  • courgettes 1
  • gele paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • kerstomaten 6
  • roomkaas natuur 150 g
  • eieren 3
  • room 2 dl
  • bladerdeeg 1 vellen
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de aubergine en de courgette in blokjes van ± 1,5 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken.
  3. Snij de kerstomaten in 2.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 1 u. 35 min.)
  1. Doe de paprika’s, de courgette en de aubergine in een ovenschaal en voeg de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Bak 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Leg het bladerdeeg in een quichevorm. Bedek met een vel bakpapier en vul met bakbonen of droge linzen.
  3. Haal de groenten uit de oven wanneer ze mooi gegrild zijn en zet dan de quichebodem ± 12 min. in de hete oven.
  4. Roer ondertussen de eieren los en voeg de roomkaas en de room toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Haal de bodem uit de oven en haal er het bakpapier met de bonen uit. Vul de quiche met de groenten en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de halve kerstomaatjes over en zet 30 à 40 min. in de hete oven tot de quiche mooi goudbruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vetten 46.1 g
Verzadigde vetzuren 23.5 g
Koolhydraten 31 g
Suikers 10 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 14.7 g
Zout 1.1 g
Tip

Serveer met een gemengde groene salade.