Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met rode biet, prei en feta

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode bieten 3
  • preien 3
  • oregano (vers) 3 takjes
  • feta (blok) 150 g
  • eieren 4
  • verse room (naar keuze) 2 dl
  • bladerdeeg 1 rollen
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1 cm dik.
  3. Snij de preien in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.
  4. Doe de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen. Zet de laatste 15 min. mee in de oven.
  6. Roer intussen de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout.
  7. Rits de blaadjes van de takjes oregano, hak fijn en meng onder het eiermengsel.
Bereiding (30 min. + 30 min.)
  1. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier.
  2. Verdeel de groenten over de quichebodem en overgiet met het eiermengsel.
  3. Verkruimel er de feta over en bak nog ± 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi gestold en bruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vetten 47.2 g
Verzadigde vetzuren 24.2 g
Koolhydraten 33 g
Suikers 11.5 g
Vezels 6.8 g
Eiwitten 19 g
Zout 1.6 g
Tip

Serveer eventueel met een gemengde groene salade.