
Quiche met rode biet, prei en feta
Ingrediënten
- rode bieten 3
- preien 3
- oregano (vers) 3 takjes
- feta (blok) 150 g
- eieren 4
- verse room (naar keuze) 2 dl
- bladerdeeg 1 rollen
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1 cm dik.
- Snij de preien in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes van ± 1 cm dik.
- Doe de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen. Zet de laatste 15 min. mee in de oven.
- Roer intussen de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano, hak fijn en meng onder het eiermengsel.
Bereiding (30 min. + 30 min.)
- Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier.
- Verdeel de groenten over de quichebodem en overgiet met het eiermengsel.
- Verkruimel er de feta over en bak nog ± 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi gestold en bruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
640 kcal
Vetten
47.2 g
Verzadigde vetzuren
24.2 g
Koolhydraten
33 g
Suikers
11.5 g
Vezels
6.8 g
Eiwitten
19 g
Zout
1.6 g
Tip
Serveer eventueel met een gemengde groene salade.