Quiche met geitenkaas en geroosterde groenten

Quiche met geitenkaas en geroosterde groenten

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1,5 cm dik.

  3. Schil de knolselder en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.

  4. Snij de wortelen in staafjes van dezelfde grootte.

  5. Snipper de peterselieblaadjes fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Meng goed.

  10. Rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Leg de geroosterde groenten in het midden en laat 3 cm van de rand vrij. Plooi de randen naar binnen.

  12. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de pompoenpitten.

  13. Bak ± 20 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  14. Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie.

  15. Afwerking:
  16. Snij de quiche in 4 stukken en geef er een gemengde groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482.0 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 30.0 g
Suiker 6.2 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 14.2 g
Zout 1.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294