
Quiche met geitenkaas en geroosterde groenten
Ingrediënten
- knolselders 0.3
- rode bieten 2
- wortelen 1
- platte peterselie 1 plantjes
- verse tijm 5 takjes
- zachte geitenkaas (rolletje) 150 g
- bladerdeeg 1 vellen
- pompoenpitten 2 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1,5 cm dik.
- Schil de knolselder en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.
- Snij de wortelen in staafjes van dezelfde grootte.
- Snipper de peterselieblaadjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
- Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Meng goed.
- Rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Leg de geroosterde groenten in het midden en laat 3 cm van de rand vrij. Plooi de randen naar binnen.
- Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de pompoenpitten.
- Bak ± 20 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
- Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Afwerking
Snij de quiche in 4 stukken en geef er een gemengde groene salade bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
482 kcal
Vetten
32.3 g
Verzadigde vetzuren
12.2 g
Koolhydraten
30 g
Suikers
6.2 g
Vezels
7.1 g
Eiwitten
14.2 g
Zout
1.5 g
Tip
Je kan de verse tijm en peterselie ook vervangen door de gedroogde variant.