Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met geitenkaas en geroosterde groenten

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselders 0.3
  • rode bieten 2
  • wortelen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • verse tijm 5 takjes
  • zachte geitenkaas (rolletje) 150 g
  • bladerdeeg 1 vellen
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1,5 cm dik.
  2. Schil de knolselder en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1 cm dik.
  3. Snij de wortelen in staafjes van dezelfde grootte.
  4. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
  1. Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Meng goed.
  2. Rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Leg de geroosterde groenten in het midden en laat 3 cm van de rand vrij. Plooi de randen naar binnen.
  4. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de pompoenpitten.
  5. Bak ± 20 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
  6. Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Afwerking

Snij de quiche in 4 stukken en geef er een gemengde groene salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vetten 32.3 g
Verzadigde vetzuren 12.2 g
Koolhydraten 30 g
Suikers 6.2 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 14.2 g
Zout 1.5 g
Tip

Je kan de verse tijm en peterselie ook vervangen door de gedroogde variant.