Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met courgette, ricotta en dragon

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • courgettes 2
  • citroenen 1
  • dragon (vers) 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • ricotta 150 g
  • eieren 4
  • bladerdeeg 1 vellen
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de courgettes.
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.
  3. Klop de eieren los met een vork en meng onder de ricotta.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en snipper fijn.
  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en meng onder het ricottamengsel. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min. + 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en stoof de courgette, het knoflook en de dragon ± 10 min. gaar. Zet het vuur een beetje hoger zodat alle vocht verdampt. Laat daarna lichtjes afkoelen.
  4. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
  5. Meng de courgette onder het ricottamengsel. Giet in de bladerdeegvorm en bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Controleer na 20 min. of de pijnboompitten niet aanbranden. Bedek de quiche in dat geval met wat aluminiumfolie. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking

Snij in 4 stukken en serveer met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vetten 31.5 g
Verzadigde vetzuren 10.7 g
Koolhydraten 31.5 g
Suikers 10.3 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 1 g