
Pompoen met kruidencrumble en kool-gemberslaatje
Ingrediënten
- kastanjepompoenen 500 g
- witte koolsla 0.5
- gember 2 cm
- platte peterselie 1 plantjes
- koriander 1 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- oud brood (naar keuze) 2 sneetjes
- pompoenpitten 2 eetl.
- zonnebloempitten 2 eetl.
- agavesiroop 1 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- appelazijn 3 eetl.
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- cayennepeper 1 snuifjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de pompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij in schijven van ± 1 cm dik.
- Hak het brood tot grof broodkruim.
- Snipper de peterselie en het teentje knoflook fijn. Meng samen met de olijfolie, de oregano en de cayennepeper onder het broodkruim. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (1 u.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bedek met het broodmengsel. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Verwijder intussen de harde kern uit de halve wittekool en snipper de kool heel fijn.
- Meng de appelazijn met de agavesiroop en meng onder de wittekool.
- Rasp de gember en hak de koriander grof.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de geroosterde pitten, de geraspte gember en de koriander onder de wittekool. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Serveer de geroosterde pompoen met het wittekoolslaatje en een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
220 kcal
Vetten
8.2 g
Koolhydraten
27.7 g
Eiwitten
8.7 g