Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pompoen- en spinazietaartjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oregano (vers) 3 takjes
  • kikkererwtenbloem 300 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout (molen) 0.5 koffiel.
  • zout
  • Voor de pompoentaartjes:
  • vruchtvlees van kastanjepompoen 400 g
  • rucola 100 g
  • geraspte parmezaan 2 eetl.
  • zonnebloempitten 4 eetl.
  • gedroogde veenbessen 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • hennepolie 1 eetl.
  • harissakruiden 0.3 koffiel.
  • Voor de spinazietaartjes:
  • spinazie (verse) 300 g
  • basilicum (vers) 2 takjes
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • geitenkaas 110 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de blaadjes van de takjes oregano fijn.
  2. Klop de kikkererwtenbloem met 3 eetl. olijfolie, de fijngehakte oregano, 4,5 dl water, het grove zeezout en zwarte peper tot een glad beslag.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak telkens 3 eetl. beslag in de pan tot u 8 kleine taartbodems hebt. Leg de taartbodems op een bakplaat met bakpapier.
Bereiding (40 min. + 35 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij het vruchtvlees van de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal en bestrooi met de harissakruiden, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en meng goed. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Mix intussen de rucola (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking), 3 eetl. olijfolie, de parmezaan en de zonnebloempitten tot een gladde pesto.
  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Stoof tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Besmeer 4 taartbodems met de rucolapesto. Haal de pompoenblokjes uit de oven en verdeel samen met de veenbessen over de rucolapesto. Beleg de 4 andere bodems met de gestoofde spinazie. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de taartjes 10 à 12 min. in de hete oven.
  7. Hak intussen de blaadjes basilicum grof.
Afwerking

Haal de taartjes uit de oven. Werk de spinazietaartjes af met het grofgehakte basilicum. Besprenkel de pompoentaartjes met de hennepolie en werk af met de rest van de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vetten 47.9 g
Koolhydraten 48.7 g
Eiwitten 28.9 g