Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pizza van kikkererwten met palmkool en pompoen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 2 pizza's

Ingrediënten

  • kastanjepompoenen 0.25
  • palmkolen (cavolo nero) 5 stengels
  • verse tijm 5 takjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • mozzarella 125 g
  • parmezaan (blok) 80 g
  • pizzabodems van kikkererwten (Natur Pan) 2
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de nerven van de stengels palmkool en snij de bladeren grof.
  2. Snipper het knoflook fijn.
  3. Snij de ongeschilde kastanjepompoen in partjes van 1 cm dik.
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de rozemarijn fijn.
  5. Snij de rode uien in dunne sliertjes en de mozzarella in plakjes.
  6. Rasp de parmezaan.
Bereiding (20 min. + 40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, de rozemarijn en de helft van de tijm ± 10 min.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en rooster de partjes pompoen 10 à 12 min. gaar. Bestrooi met de rest van de tijm.
  3. Haal de rode ui en kruiden uit de pan en verhit er 2 eetl. olijfolie in. Stoof het knoflook glazig en voeg daarna de palmkool toe. Stoof ± 5 min. gaar op een zacht vuur.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Laat de tomatenstukjes ± 5 min. inkoken in een steelpannetje op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel er de rode uien over. Voeg de gegrilde pompoenpartjes en de gestoofde palmkool toe. Werk af met de plakjes mozzarella en de parmezaan.
  7. Bak de pizza’s 10 à 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1468 kcal
Vetten 82.7 g
Verzadigde vetzuren 26.7 g
Koolhydraten 99.1 g
Suikers 23 g
Vezels 32.7 g
Eiwitten 65.6 g
Zout 3.5 g