Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige wortelspread met witloofsalade

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 2
  • stronken witloof 2
  • veldsla 100 g
  • citroenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • gember (vers) 1 cm
  • knoflook 1 teentjes
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • gepelde amandelnoten 2 eetl.
  • witte tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de wortelen en de gember grof.
  2. Rooster de pompoenpitten en de amandelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Pers de citroen.
  4. Snipper het teentje knoflook en de korianderblaadjes fijn.
  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.
  6. Meng de olijfolie en de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Mix de wortelen samen met de pompoenpitten, de amandelnoten, de tahin, het citroensap, het knoflook, de koriander en de gember tot een gladde spread. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  2. Meng het witloof onder de veldsla en overgiet met de dressing.
  3. Beleg de sneetjes brood met de spread en leg er wat van de witloofsalade op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vetten 16.2 g
Verzadigde vetzuren 16.2 g
Koolhydraten 8 g
Suikers 3.6 g
Vezels 3 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 0 g