Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige wortelsoep met kokos

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 400 g
  • witte selders 2 stengels
  • rode paprika's 1
  • sinaasappelen 1
  • rode pepertjes 0.5
  • gember 2 cm
  • koriander (vers) 4 takjes
  • uien 2
  • knoflook 3 teentjes
  • gembersiroop 1 eetl.
  • groentebouillon (2 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • kokosmelk 400 ml
  • olijfolie 2 eetl.
  • kurkuma 1.5 koffiel.
  • foelie (of 2) 1 stukken
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  2. Snij de wortelen en de gember in stukjes.
  3. Snij de selder in grove stukken.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  6. Pers de sinaasappel.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof al roerend de uien, het knoflook en de gember 10 à 15 min. op een matig vuur.
  2. Voeg de wortelen, de paprika, het pepertje, de selder, de kurkuma, de foelie en de gembersiroop toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. sudderen.
  3. Voeg de kokosmelk toe en warm goed op. Mix fijn en kruid met peper en zout.
  4. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt.
Afwerking

Breng op smaak met het sinaasappelsap en werk elk kommetje af met enkele blaadjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vetten 27.3 g
Verzadigde vetzuren 17.3 g
Koolhydraten 20.7 g
Suikers 14.8 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 5 g
Zout 2.9 g