Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige wasabimayonaise

Saus minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • radijzen 4
  • citroenen 0.5
  • eidooiers 1
  • mosterd 1 koffiel.
  • koolzaadolie 2.5 dl
  • wasabipasta 0.3 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de radijzen in hele dunne plakjes en daarna in reepjes.
  2. Pers de halve citroen (je hebt 1 koffiel. sap nodig).
Bereiding (10 min.)
  1. Doe de eidooier in een mengkom en roer er de mosterd onder.
  2. Voeg langzaam en al kloppend de koolzaadolie toe tot de mayonaise goed bindt. Blijf langzaam gieten en roeren tot alle olie vermeng is en je een dikke mayonaise hebt.
  3. Breng op smaak met het citroensap, de wasabipasta, zwarte peper en zout.
Afwerking

Doe de mayonaise in een kommetje en werk af met de reepjes radijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vetten 80 g
Verzadigde vetzuren 6.4 g
Koolhydraten 0.6 g
Suikers 0.3 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 1.2 g
Zout 0 g
Tip

Lekker als dipsaus bij gebakken scampi’s, gebakken reepjes witte vis of rauwe groentjes (bloemkool, wortel, komkommer …)