
Pittige wasabimayonaise
Ingrediënten
- radijzen 4
- citroenen 0.5
- eidooiers 1
- mosterd 1 koffiel.
- koolzaadolie 2.5 dl
- wasabipasta 0.3 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de radijzen in hele dunne plakjes en daarna in reepjes.
- Pers de halve citroen (je hebt 1 koffiel. sap nodig).
Bereiding (10 min.)
- Doe de eidooier in een mengkom en roer er de mosterd onder.
- Voeg langzaam en al kloppend de koolzaadolie toe tot de mayonaise goed bindt. Blijf langzaam gieten en roeren tot alle olie vermeng is en je een dikke mayonaise hebt.
- Breng op smaak met het citroensap, de wasabipasta, zwarte peper en zout.
Afwerking
Doe de mayonaise in een kommetje en werk af met de reepjes radijs.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
727 kcal
Vetten
80 g
Verzadigde vetzuren
6.4 g
Koolhydraten
0.6 g
Suikers
0.3 g
Vezels
0.2 g
Eiwitten
1.2 g
Zout
0 g
Tip
Lekker als dipsaus bij gebakken scampi’s, gebakken reepjes witte vis of rauwe groentjes (bloemkool, wortel, komkommer …)