Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige pompoensoep met rode linzen

Vegetarisch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pompoenen 0.5
  • preien 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • droge rode linzen 125 g
  • tomatenstukjes (blik) 200 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • glutenvrije groentebouillon (1 eetl. poeder of 2 blokjes opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • komijnpoeder 1 eetl.
  • gemalen koriander 1 eetl.
  • kurkuma 0.5 eetl.
  • cayennepeper 0.25 koffiel.
  • zout
  • tamari (sojasaus) (facultatief) 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de ui, het knoflook en de prei fijn.
  2. Schil de halve pompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.
  3. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  4. Hak de koriander fijn.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, het knoflook en de prei 5 min. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met de kurkuma, de cayennepeper, het komijnpoeder en de gemalen koriander. Roer goed om en voeg de linzen toe. Giet er de tomatenstukjes en de groentebouillon bij en breng aan de kook.
  2. Laat 20 min. koken op een zacht vuur. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  3. Breng verder op smaak met sojasaus.
Afwerking

Verdeel de soep over diepe borden en werk af met de fijngehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vetten 6.6 g
Verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 22.6 g
Suikers 7.5 g
Vezels 8.9 g
Eiwitten 10 g
Zout 3.3 g