
Pittige pasta met aardpeer, geitenkaas en pompoenpitolie
Ingrediënten
- aardperen 1 kg
- citroenen 1
- rode pepertjes 1
- knoflook 2 teentjes
- geitenkaasjes natuur (rolletje, zonder korst) 200 g
- tagliatelle 400 g
- ontpitte zwarte olijven (bokaal) 100 g
- pompoenpitolie 3 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- karwijzaad 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Pers de citroen.
- Wrijf de aardperen schoon onder koud water en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng het citroensap onder de schijfjes aardpeer (alle schijfjes moeten bedekt zijn met sap).
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
- Snipper het knoflook fijn.
- Hak de olijven grof.
- Verkruimel de geitenkaas.
Bereiding (45 min.)
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde pepertje, het knoflook, de schijfjes aardpeer en de karwijzaadjes 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Voeg de grofgehakte olijven toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Meng de uitgelekte pasta onder de schijfjes aardpeer. Verwarm even op het vuur.
Afwerking
Verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er de verkruimelde geitenkaas over en besprenkel met de pompoenpitolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
772 kcal
Vetten
35 g
Koolhydraten
106.2 g
Eiwitten
27.1 g