Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige pasta met aardpeer, geitenkaas en pompoenpitolie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardperen 1 kg
  • citroenen 1
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 2 teentjes
  • geitenkaasjes natuur (rolletje, zonder korst) 200 g
  • tagliatelle 400 g
  • ontpitte zwarte olijven (bokaal) 100 g
  • pompoenpitolie 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de citroen.
  2. Wrijf de aardperen schoon onder koud water en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng het citroensap onder de schijfjes aardpeer (alle schijfjes moeten bedekt zijn met sap).
  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
  4. Snipper het knoflook fijn.
  5. Hak de olijven grof.
  6. Verkruimel de geitenkaas.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde pepertje, het knoflook, de schijfjes aardpeer en de karwijzaadjes 20 à 25 min. afgedekt op een zacht vuur. Voeg de grofgehakte olijven toe en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  3. Meng de uitgelekte pasta onder de schijfjes aardpeer. Verwarm even op het vuur.
Afwerking

Verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er de verkruimelde geitenkaas over en besprenkel met de pompoenpitolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vetten 35 g
Koolhydraten 106.2 g
Eiwitten 27.1 g