Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pitabroodje met krokant gebakken tempé en rodebietenmousse

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 340 g
  • pitabroodjes 4
  • lente-uitjes 4
  • gestoomde rode bieten 2
  • rucola 100 g
  • avocado's 1
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 1 teentjes
  • zure room 100 g
  • cashewnoten 3 eetl.
  • sesamolie 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de tempé in staafjes.
  2. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper het pepertje fijn.
  3. Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
  4. Giet de sesamolie over de tempéstaafjes en voeg het fijngesnipperde pepertje en het geplette knoflook toe. Laat 15 min. marineren.
  5. Verwijder ondertussen de pit uit de avocado.
  6. Snipper de lente-uitjes grof.
Bereiding (30 min. + 15 min. marineren)
  1. Mix de rode bieten, de cashewnoten, de zure room en de avocado tot een gladde mousse. Kruid goed met zwarte peper en zout.
  2. Verwarm de pitabroodjes in de oven (instructies: zie verpakking) en snij open.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de gemarineerde tempéstaafjes krokant.
Afwerking

Vul de pitabroodjes met de rucola, de gebakken tempéstaafjes, de rodebietenmousse en de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vetten 37.2 g
Verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 40 g
Suikers 10.8 g
Vezels 10.3 g
Eiwitten 19.4 g
Zout 0.7 g