Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pita met tempé bacon, witloof-papajaslaatje en zoete aardappel

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé bacon 240 g
  • babyspinazie 250 g
  • stronken witloof 3
  • papaja's (rijp) 1
  • zoete aardappelen 3
  • yoghurt natuur 2 eetl.
  • pitabroodjes (grote) 4
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de zoete aardappelen en snij in plakjes van 1 cm dik.
  2. Verwijder de harde kern uit de stronkjes witloof en snipper grof.
  3. Schil de papaja en snij middendoor. Verwijder de pitten en snij in blokjes. Meng onder het witloof.
  4. Meng de mosterd onder de yoghurt en kruid met zwarte peper en zout. Roer onder het witloofslaatje.
  5. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de plakjes zoete aardappel goudbruin en net gaar. Draai regelmatig om en kruid met het komijnpoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak 2 à 3 min. de tempé knapperig. Voeg op het einde de babyspinazie toe en laat kort slinken. Haal uit de pan.
  3. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster.
Afwerking

Snij de pitabroodjes open en vul ze met de witloofsalade, de zoete aardappelen en de tempé met spinazie. Werk af met wat grofgehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vetten 20.4 g
Verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 64.7 g
Suikers 10.6 g
Vezels 9.7 g
Eiwitten 19.3 g
Zout 1.5 g