Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Petit-beurretaartje met ricotta, bosvruchten en pure chocolade

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bosvruchten (diepvries) 150 g
  • ricotta 250 g
  • petit-beurrekoekjes 24
  • pure chocolade 50 g
  • kokosbloesemsuiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Warm de diepgevroren bosvruchten op in een steelpan tot het sap vrijkomt. Giet door een zeef en vang het sap op.
  2. Meng de ricotta met de kokosbloesemsuiker.
  3. Rasp de pure chocolade.
Bereiding (10 min. + 15 min. + 1 u. in de koelkast)
  1. Leg een rechthoek van 6 koekjes naast mekaar op een bord of schotel.
  2. Besmeer met een beetje van het ricottamengsel.
  3. Doop 6 koekjes in het sap van de bosvruchten en leg boven op de ricotta.
  4. Besmeer opnieuw met ricotta en wissel zo de laagjes verder af. Eindig met een laagje ricotta.
  5. Bedruppel met de rest van bosvruchtensap en trek met een vork grillige streepjes in de bovenste ricottalaag.
  6. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.
  7. Snij in vier stukken en bestrooi met de geraspte pure chocolade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vetten 15.6 g
Verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 43.1 g
Suikers 21.9 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 10.5 g
Zout 0.3 g