
Perentaart met gember en hazelnoot
Ingrediënten
- peren 3
- stemgembers 50 g
- kruimeldeeg (versmarkt) 1 rollen
- Voor de topping:
- eieren 3
- boter 100 g
- hazelnoten 200 g
- suiker 50 g
- ahornsiroop 3 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de stemgember in kleine reepjes.
- Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen.
Bereiding (25 min. + 55 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de peren en snij in dunne partjes.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Leg er een ander vel bakpapier op en bedek volledig met de droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
- Klop intussen de eieren los tot een luchtige massa. Voeg de ahornsiroop, de suiker, de gesmolten boter en de grofgehakte hazelnoten toe.
- Verwijder het bakpapier en de droge bonen uit de taartvorm (gooi de bonen niet weg, u kan ze later nog hergebruiken). Laat de taartbodem lichtjes afkoelen.
- Leg de perenpartjes op de bodem, verdeel er de reepjes stemgember over en giet er het hazelnotenbeslag over. Zet 45 min. in de hete oven.
- Neem de taart uit de oven en haal uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
478 kcal
Vetten
35.3 g
Koolhydraten
32.5 g
Eiwitten
7.6 g