Peertjes in bladerdeeg met chocolade en amandel

Peertjes in bladerdeeg met chocolade en amandel

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de onderkant van de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  3. Mix de amandelnoten fijn en meng er de koekkruiden, de kaneel, de boter en de suiker onder tot je een kleverige massa hebt.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Snij het bladerdeeg in 4.

  7. Verdeel het amandelmengsel in 4 en vul er de peren mee.

  8. Breek de chocolade in stukjes en verdeel ook over de peren.

  9. Zet elke peer in het midden van een velletje bladerdeeg. Plooi het deeg naar boven en draai bovenaan dicht (je kan het steeltje er laten uitkomen).

  10. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612.0 kcal
Vet 37.0 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 56.8 g
Suiker 33.1 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 8.9 g
Zout 0.7 g
Tip

Serveer lauw zodat de chocolade eruit loopt als je het peertje in 2 snijdt. Ook lekker met een bolletje van je lievelingsijs.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294