
Peertjes in bladerdeeg met chocolade en amandel
Ingrediënten
- peren 4
- bladerdeeg 1 vellen
- boter 50 g
- amandelnoten 3 eetl.
- pure chocolade 80 g
- suiker 40 g
- koekkruiden 1 snuifjes
- kaneel 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de onderkant van de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Mix de amandelnoten fijn en meng er de koekkruiden, de kaneel, de boter en de suiker onder tot je een kleverige massa hebt.
Bereiding (15 min. + 15 min. +25 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snij het bladerdeeg in 4.
- Verdeel het amandelmengsel in 4 en vul er de peren mee.
- Breek de chocolade in stukjes en verdeel ook over de peren.
- Zet elke peer in het midden van een velletje bladerdeeg. Plooi het deeg naar boven en draai bovenaan dicht (je kan het steeltje er laten uitkomen).
- Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
612 kcal
Vetten
37 g
Verzadigde vetzuren
17.4 g
Koolhydraten
56.8 g
Suikers
33.1 g
Vezels
7.8 g
Eiwitten
8.9 g
Zout
0.7 g
Tip
Serveer lauw zodat de chocolade eruit loopt als je het peertje in 2 snijdt. Ook lekker met een bolletje van je lievelingsijs.