Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Peertjes in bladerdeeg met chocolade en amandel

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • peren 4
  • bladerdeeg 1 vellen
  • boter 50 g
  • amandelnoten 3 eetl.
  • pure chocolade 80 g
  • suiker 40 g
  • koekkruiden 1 snuifjes
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de onderkant van de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  2. Mix de amandelnoten fijn en meng er de koekkruiden, de kaneel, de boter en de suiker onder tot je een kleverige massa hebt.
Bereiding (15 min. + 15 min. +25 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snij het bladerdeeg in 4.
  3. Verdeel het amandelmengsel in 4 en vul er de peren mee.
  4. Breek de chocolade in stukjes en verdeel ook over de peren.
  5. Zet elke peer in het midden van een velletje bladerdeeg. Plooi het deeg naar boven en draai bovenaan dicht (je kan het steeltje er laten uitkomen).
  6. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vetten 37 g
Verzadigde vetzuren 17.4 g
Koolhydraten 56.8 g
Suikers 33.1 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 8.9 g
Zout 0.7 g
Tip

Serveer lauw zodat de chocolade eruit loopt als je het peertje in 2 snijdt. Ook lekker met een bolletje van je lievelingsijs.