Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pecannotenkoekjes met kardemom

Tussendoortje Minder dan 45 min. 22 stuks

Ingrediënten

  • boter 100 g
  • melk 1 eetl.
  • pecannoten 3 eetl.
  • tarwebloem 165 g
  • rietsuiker (lichte) 60 g
  • gemalen kardemom 0.25 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de rietsuiker met de bloem, het zout en de kardemom.
  2. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (5 min. + 25 min.)
  1. Voeg de boter in klontjes toe aan het bloemmengsel en wrijf met de vingers tot een grof kruim.
  2. Doe er de melk en de pecannoten bij en kneed tot een glad deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Strooi een beetje bloem over een proper werkvlak en rol het deeg uit met een deegrol. Steek er vormpjes uit.
  5. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. In de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vetten 5.7 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 8.2 g
Suikers 2.9 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 1.1 g
Zout 0 g