Pavlova met vanillecrème

Pavlova met vanillecrème

Dessert 2 hours_bio 30 min. Glutenvrij
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding:
  2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, het citroensap en het aardappelzetmeel stijf tot je stevige pieken krijgt

  3. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op een vel bakpapier. Draai het vel om en verdeel het schuim binnen de lijntjes. De randen mogen iets hoger zijn dan het midden

  4. Bak de pavlova in 2 à 2,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Doe de oven in tussentijd niet open. Laat daarna volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kleine kier.buitenkant hard aanvoelt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  5. Hak de geroosterde hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Rasp intussen de chocolade.

  7. Klop de room stijf samen met de vanille en de helft van de honing.

  8. Verdeel de room vlak voor het serveren over de afgekoelde pavlova en werk af met de geroosterde hazelnoten, de rest van de honing en de geraspte chocolade. Versier met je favoriete fruit

  9. Liever lactosevrij?
  10. Je kan deze pavlova ook maken met lactosevrije, opklopbare room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770.0 kcal
Energie 3222.0 kj
Vet 46.9 g
Verzadigd vet 16.7 g
Koolhydraat 73.0 g
Suiker 67.4 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294