Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pavlova met vanillecrème

Dessert minder dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • citroensap 1 koffiel.
  • room (min. 35 % V.G.) 2 dl
  • eiwitten 4
  • hazelnoten 150 g
  • pure chocolade 100 g
  • vloeibare honing 4 eetl.
  • rietsuiker 200 g
  • aardappelzetmeel 1 koffiel.
  • vanillepoeder 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + 1 u. 15 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Mix de eiwitten 5 min. stijf in een grote kom. Voeg daarna al mixend lepel per lepel de rietsuiker toe. Mix goed tot de suiker volledig is opgelost en je een dik, glanzend mengsel hebt. Spatel er voorzichtig het citroensap en het aardappelzetmeel onder.
  3. Teken een grote cirkel of krans op een vel bakpapier en leg op een bakplaat. Verdeel het eiwitmengsel over de cirkel of krans. Zet de pavlova 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven tot de buitenkant hard aanvoelt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  4. Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C.
  5. Rooster de hazelnoten 8 min. in de hete oven (of in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof). Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  6. Rasp intussen de chocolade.
  7. Klop de room stijf samen met het vanillepoeder en 2 eetl. honing.
Afwerking

Verdeel de room vlak voor het serveren over de afgekoelde pavlova en werk af met de geroosterde hazelnoten, 2 eetl. honing en de geraspte chocolade. Versier met je favoriete fruit

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vetten 24.3 g
Koolhydraten 41.5 g
Eiwitten 5.9 g