Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastaslaatje met gegrilde paprika en waterkers

Bijgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 3
  • waterkers 200 g
  • citroenen 1
  • oregano (vers) 5 takjes
  • fusilli 400 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie extra vierge 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en laat ze licht aanbakken met de velkant naar beneden op een matig hete barbecue. Je kan ze ook ± 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  2. Hak intussen de blaadjes oregano grof.
  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Pel de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  3. Meng intussen de oregano, het citroensap, de zeste en de olijfolie onder de paprikareepjes. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Meng de pasta en de waterkers onder het slaatje. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vetten 15.4 g
Verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 79.6 g
Suikers 8.7 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 15.2 g
Zout 0 g
Tip

Lekker bij gegrilde vlees- of gevogeltebrochettes, maar ook bij gegrilde zalm.