Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastaslaatje met appel, spruitjes en gerookte zalm

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 6 sneetjes
  • spruiten 600 g
  • appelen 2
  • limoenen 1
  • bieslook 1 plantjes
  • yoghurt natuur 2 eetl.
  • penne 250 g
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • mayonaise 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in flinterdunne schijfjes.
  2. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  3. Snipper het bieslook fijn.
  4. Meng de mayonaise onder de yoghurt.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  7. Snij de ongeschilde appelen in kleine blokjes en besprenkel met een beetje limoensap.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
  2. Meng intussen de appelblokjes onder de spruiten en roer er de dressing onder.
  3. Meng er de gerookte zalm, het bieslook en de limoenzeste onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Meng onder de pasta en bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vetten 20.3 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 61.8 g
Suikers 11.3 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 22.6 g
Zout 1.6 g