
Pastaslaatje met appel, spruitjes en gerookte zalm
Ingrediënten
- gerookte zalm 6 sneetjes
- spruiten 600 g
- appelen 2
- limoenen 1
- bieslook 1 plantjes
- yoghurt natuur 2 eetl.
- penne 250 g
- geroosterde hazelnoten 3 eetl.
- mayonaise 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwijder het voetje van de spruiten en snij in flinterdunne schijfjes.
- Snij de gerookte zalm in reepjes.
- Snipper het bieslook fijn.
- Meng de mayonaise onder de yoghurt.
- Hak de hazelnoten grof.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
- Snij de ongeschilde appelen in kleine blokjes en besprenkel met een beetje limoensap.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
- Meng intussen de appelblokjes onder de spruiten en roer er de dressing onder.
- Meng er de gerookte zalm, het bieslook en de limoenzeste onder. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng onder de pasta en bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
536 kcal
Vetten
20.3 g
Verzadigde vetzuren
2.8 g
Koolhydraten
61.8 g
Suikers
11.3 g
Vezels
8.7 g
Eiwitten
22.6 g
Zout
1.6 g