Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastaschotel met geitenkaasjes met spek en boterbonen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boterbonen 600 g
  • tomatenstukjes 400 g
  • sjalotten 2
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • geitenkaasjes met spek 4
  • rosmarino (pasta) (Griekse pasta) 300 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • groentebouillon (of 1 koffiel. bouillon in poeder) 0.5 blokjes
  • gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  2. Hak de peterselieblaadjes en de takjes fijn (maar hou apart).
  3. Knak de uiteinden van de boterbonen.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Kook de boterboontjes beetgaar in lichtgezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot, de peterseliesteeltjes en het knoflook glazig.
  3. Voeg de tomatenstukjes, de kruiden en de bouillon toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  5. Meng de pasta samen met de boterboontjes onder het tomatensausje en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de geitenkaasjes. Leg ze op de pasta met boontjes. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vetten 25.3 g
Verzadigde vetzuren 9.6 g
Koolhydraten 68.5 g
Suikers 12.8 g
Vezels 9.4 g
Eiwitten 25.6 g
Zout 1.6 g