Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pastasalade met artisjok en tomaat

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 2
  • komkommers 0.5
  • rucola 150 g
  • limoenen 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • volkorenpenne 300 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • artisjokken met steel ( bokaal) ((+ 3 eetl. olie uit de verpakking) 550 g
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.
  2. Snij ondertussen de artisjokken in kleine stukjes.
  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.
  4. Scheur de blaadjes basilicum.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. Snij de halve komkommer in de lengte in 2. Schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij in kleine blokjes.
  7. Pers de limoen.
  8. Hak de rucola grof.
Bereiding (20 min. + 10 min.)
  1. Meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken onder de pasta. Voeg het limoensap, de stukjes artisjok, de tomaten, het basilicum, de komkommer en de pijnboompitten toe.
  2. Voeg net voor het serveren de rucola toe. Kruid met zwarte peper en zout
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vetten 24.9 g
Verzadigde vetzuren 2.7 g
Koolhydraten 54.2 g
Suikers 4.8 g
Vezels 10 g
Eiwitten 16.3 g
Zout 1 g