
Pastasalade met artisjok en tomaat
Ingrediënten
- tomaten 2
- komkommers 0.5
- rucola 150 g
- limoenen 1
- basilicum 0.5 plantjes
- volkorenpenne 300 g
- pijnboompitten 3 eetl.
- artisjokken met steel ( bokaal) ((+ 3 eetl. olie uit de verpakking) 550 g
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.
- Snij ondertussen de artisjokken in kleine stukjes.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.
- Scheur de blaadjes basilicum.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de halve komkommer in de lengte in 2. Schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij in kleine blokjes.
- Pers de limoen.
- Hak de rucola grof.
Bereiding (20 min. + 10 min.)
- Meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken onder de pasta. Voeg het limoensap, de stukjes artisjok, de tomaten, het basilicum, de komkommer en de pijnboompitten toe.
- Voeg net voor het serveren de rucola toe. Kruid met zwarte peper en zout
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
526 kcal
Vetten
24.9 g
Verzadigde vetzuren
2.7 g
Koolhydraten
54.2 g
Suikers
4.8 g
Vezels
10 g
Eiwitten
16.3 g
Zout
1 g