
Pasta met vegan pesto
Ingrediënten
- oesterzwammen 500 g
- platte peterselie 1 plantjes
- basilicum 1 plantjes
- verse tijm 4 takjes
- knoflook 1 teentjes
- penne 400 g
- pompoenpitten 100 g
- olijfolie 7 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Pluk de blaadjes van de plantjes basilicum en peterselie (de peterseliestengels kan je bijhouden en gebruiken in een soep).
- Hak de oesterzwammen grof.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Snipper het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
- Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat en laat ± 10 min. goudbruin roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Mix ondertussen de blaadjes basilicum en peterselie met 5 eetl. olijfolie en het knoflook tot een gladde saus. Voeg de afgekoelde pompoenpitten toe en mix opnieuw glad. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen kort. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto onder.
Afwerking
Verdeel de pasta met pesto over 4 borden en leg er de gebakken oesterzwammen op.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
686 kcal
Vetten
30.4 g
Verzadigde vetzuren
4.8 g
Koolhydraten
81.5 g
Suikers
2.9 g
Vezels
4.5 g
Eiwitten
21.1 g
Zout
0 g