Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met vegan pesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oesterzwammen 500 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • basilicum 1 plantjes
  • verse tijm 4 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • penne 400 g
  • pompoenpitten 100 g
  • olijfolie 7 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pluk de blaadjes van de plantjes basilicum en peterselie (de peterseliestengels kan je bijhouden en gebruiken in een soep).
  2. Hak de oesterzwammen grof.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Snipper het teentje knoflook fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat en laat ± 10 min. goudbruin roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  2. Mix ondertussen de blaadjes basilicum en peterselie met 5 eetl. olijfolie en het knoflook tot een gladde saus. Voeg de afgekoelde pompoenpitten toe en mix opnieuw glad. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen kort. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto onder.
Afwerking

Verdeel de pasta met pesto over 4 borden en leg er de gebakken oesterzwammen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vetten 30.4 g
Verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 81.5 g
Suikers 2.9 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 21.1 g
Zout 0 g