Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met kip, prei en zeewierpesto

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets 4
  • preien 4
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte parmezaan 5 eetl.
  • pasta (bv. penne of fusilli) 400 g
  • pompoenpitten 3 eetl.
  • zeewier (Ierse wakame) 25 g
  • olijfolie 7 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat het zeewier 20 min. weken in water, giet af en knijp goed uit.
  2. Rooster ondertussen de pompoenpitten lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
  4. Snij de preien in dunne reepjes.
  5. Snij de kippenborstfilets in blokjes.
  6. Mix het geweekte zeewier samen met de geroosterde pompoenpitten, het knoflook, 3 eetl. geraspte parmezaan en 5 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 4 min. aan alle kanten mooi bruin en gaar. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan.
  2. Stoof de reepjes prei en het fijngehakte pepertje 10 min. zacht in de pan van de kip.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.
  4. Doe de stukjes kip opnieuw in de pan en meng er de zeewierpesto, het kookvocht en de pasta goed onder. Bestrooi met 2 eetl. parmezaan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 874 kcal
Vetten 29.9 g
Koolhydraten 91.9 g
Eiwitten 59 g