
Pasta met kip, prei en zeewierpesto
Ingrediënten
- kippenborstfilets 4
- preien 4
- rode pepertjes 1
- knoflook 1 teentjes
- geraspte parmezaan 5 eetl.
- pasta (bv. penne of fusilli) 400 g
- pompoenpitten 3 eetl.
- zeewier (Ierse wakame) 25 g
- olijfolie 7 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Laat het zeewier 20 min. weken in water, giet af en knijp goed uit.
- Rooster ondertussen de pompoenpitten lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Snij de preien in dunne reepjes.
- Snij de kippenborstfilets in blokjes.
- Mix het geweekte zeewier samen met de geroosterde pompoenpitten, het knoflook, 3 eetl. geraspte parmezaan en 5 eetl. olijfolie tot een gladde pesto.
Bereiding (45 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 4 min. aan alle kanten mooi bruin en gaar. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan.
- Stoof de reepjes prei en het fijngehakte pepertje 10 min. zacht in de pan van de kip.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 eetl. kookvocht apart.
- Doe de stukjes kip opnieuw in de pan en meng er de zeewierpesto, het kookvocht en de pasta goed onder. Bestrooi met 2 eetl. parmezaan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
874 kcal
Vetten
29.9 g
Koolhydraten
91.9 g
Eiwitten
59 g