Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met groene asperges en gebakken zeebaars

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zeebaarsfilets (diepvries) 4
  • groene aspergepunten 2 bussels
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • rode pompelmoezen 1
  • dragon (vers) 3 takjes
  • linguine 400 g
  • plantaardig alternatief voor room 2.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de zeebaars volledig ontdooien en dep goed droog.
  2. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in 4 stukken.
  3. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
  4. Snipper de lente-uitjes en de dragon fijn.
Bereiding (ontdooitijd + 15 min. + 30 min.)
  1. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de asperges en de helft van de lente-uitjes 10 min. gaar.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de zeebaars 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Voeg de linguine, het plantaardige alternatief voor room en de dragon toe aan de asperges. Meng goed en warm nog 2 min. op.
  5. Voeg de pompelmoespartjes en de rest van de lente-uitjes toe. Serveer samen met de zeebaarsfilet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vetten 28.3 g
Verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 83.5 g
Suikers 9.6 g
Vezels 8.9 g
Eiwitten 41.1 g
Zout 0.2 g