
Pasta met gandaham en courgette in citroenroom
Ingrediënten
- Ganda-ham 80 g
- courgettes 2
- citroenen 1
- basilicum 0.5 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- gegrilde artisjokken met kruiden 150 g
- plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2.5 dl
- spaghetti (of tagliatelle) 400 g
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
- Hak de gegrilde artisjokken in grove stukken.
- Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (je hebt 2 eetl. sap nodig).
- Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken.
- Pers het teentje knoflook.
- Snij de Ganda-ham in grove repen.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan en stoof het geperste knoflook 1 min.
- Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak op een hoog vuur tot ze lichtbruin en gaar zijn. Voeg de artisjokken, het citroensap, de citroenzeste en het plantaardige roomalternatief toe. Laat enkele minuten stoven.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder het courgettemengsel.
- Meng er het basilicum onder en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de reepjes ham over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
646 kcal
Vetten
22.1 g
Verzadigde vetzuren
4.1 g
Koolhydraten
86 g
Suikers
13.8 g
Vezels
4.9 g
Eiwitten
23.3 g
Zout
1.7 g