
Pasta al pomodoro en tuinkruiden
Ingrediënten
- tomaten (of 800g gepelde tomaten of tomatenstukjes) 1 kg
- basilicum (vers) 0.5 plantjes
- uien 1
- knoflook 1 teentjes
- verse tuinkruiden naar keuze (telkens 5 takjes)
- pasta (naar keuze) 400 g
- kokosolie 2 eetl.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- paprikapoeder 1 koffiel.
- Provençaalse kruiden 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de tomaten in schijfjes.
- Hak de tuinkruiden grof en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
- Verhit de kokosolie in een kookpot op een zacht vuur. Stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de tomaten toe en kruid met het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout.
- Breng aan de kook en laat op een heel zacht vuur minstens 30 à 40 min. onafgedekt stoven tot een dikke saus.
- Voeg op het einde de balsamicoazijn en de basilicumblaadjes toe en laat nog even verder stoven.
- Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.
Afwerking
Verdeel de pasta over vier diepe borden, overgiet met de saus en werk af met de gehakte tuinkruiden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
475 kcal
Vetten
7.2 g
Verzadigde vetzuren
4.6 g
Koolhydraten
83.4 g
Suikers
12.4 g
Vezels
7.7 g
Eiwitten
15.5 g
Zout
0.1 g