Pasta al pomodoro en tuinkruiden

Pasta al pomodoro en tuinkruiden

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de tomaten in schijfjes.

  4. Hak de tuinkruiden grof en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de kokosolie in een kookpot op een zacht vuur. Stoof de ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de tomaten toe en kruid met het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout.

  8. Breng aan de kook en laat op een heel zacht vuur minstens 30 à 40 min. onafgedekt stoven tot een dikke saus.

  9. Voeg op het einde de balsamicoazijn en de basilicumblaadjes toe en laat nog even verder stoven.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over vier diepe borden, overgiet met de saus en werk af met de gehakte tuinkruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475.0 kcal
Vet 7.2 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 83.4 g
Suiker 12.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 15.5 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294